Unde si cum?
OFERTA EDUCAŢIONALĂ A GRĂDINIŢEI ”EDUSTAR”
Grădiniţa ”EDUSTAR” creează ambientul de colaborare, disponibilitate, calm si buna dispoziţie, pentru ca toţi copiii care sunt educaţi aici să poată creşte şi profita de şanse egale de educaţie şi instruire.
Activitatea didactică se bazează pe experienţa cadrelor didactice bine pregătite, cu o formare profesională permanentă, care folosesc o metodologie creativă şi participativă realizată în parteneriat cu familia.
Procesul instructiv-educativ este modern şi de calitate pentru că există o bază didactico-materială adecvată, se utilizează strategii didactice moderne şi metode de învăţare active, bazate pe joc, care să încurajeze curiozitatea, creşterea încrederii în forţele proprii, capacitatea de a relaţiona cu ceilalţi copii şi cu adulţii.
Preocuparea permanentă a cadrelor didactice este aceea de a adapta activităţile particularităţilor de vârstă şi individuale ale copiilor şi intereselor manifestate de aceştia.
CE OFERĂ GRĂDINIŢA . . .
- • Un program educaţional ce respectă planul de învăţământ şi programa activităţilor instructiv-educative în vigoare;
- • Un învăţământ modern care tine seama de ritmul fiecărui copil şi de nevoile sale afective şi de joc;
- • Valorizarea potenţialului, disponibilităţilor şi aptitudinilor manifestate de copii;
- • Un învăţământ global, integrat şi creativ care are la baza interesul copiilor;
- • Șanse egale pentru toţi copiii la instruire şi educaţie;
- • Respectarea ritmului propriu de înaintare în cunoaştere al fiecărui copil;
- • Utilizarea jocului ca activitate fundamentală a copilului, care îi formează deprinderi şi perceperi care prefigurează personalitatea în formare a acestuia;
- • Strategii didactice activ-participative, bazate pe joc, care sa determine copilul să ia parte activ la propria sa formare;
- • Un sistem educaţional deschis spre viitor;
- • Activităţi dinamice atât în grupă cât şi în aer liber, interesante şi relaxante;
- • Utilizarea în cadrul activităţilor a materialelor didactice şi mijloacelor de învăţământ moderne;
- • Jocul folosit ca mijloc de socializare, de cunoaştere a lumii, a mediului natural, social şi cultural, de comunicare, de relaţionare şi de prietenie;
- • Conţinuturi selectate după criterii ştiinţifice, adecvate nivelului de înţelegere şi tipului de învăţare specifică;
- • Flexibilitatea şi creativitatea în proiectarea didactică, cu scopul de a face învăţarea individualizată, centrată pe copil;
- • Resurse materiale suficiente cantitativ, accesibile, funcţionale, distractive care permit individualizarea instruirii.
- • Asistență medicală permanentă.
- • Psiholog.
- • Programul grădiniței se desfășoară zilnic de luni până vineri între orele 7:30-12:30,iar pentru supraveghere până la ora 16:30.Servirea mesei de prânz se face prin sistem catering.
- • Activități pe domenii experiențiale(din Curriculum Național):
- 1. Educarea limbajului
- 2. Activități matematice
- 3. Cunoașterea mediului înconjurător
- 4. Educație pentru societate
- 5. Educație plastică
- 6. Activităși practice și elemente de activitate casnică
- 7. Educație fizică
- 8. Educație muzicală
- • Activități extracurriculare și/sau opționale(se urmărește dezvoltarea imaginației,a creativității precum și dezvoltarea capacității de gândire,inteligență emoțională și de abilități sociale):
- o Plimbări și activități recreative în parcuri;
- o Vizite tematice la editură, fabrica de pâine, restaurant,muzee,grădina zoologică,etc
- o Organizare de serbări școlare cu diferite ocazii:Nașterea Domnului,8 Martie,1Iunie,sfârșit de an școlar
- o În grădiniță vom invita periodic reprezentanți ai Poliției Buzău,fiindu-le oferite copiilor informații esențiale de educație rutieră și de comportament civic;
- o Limba engleză
- o ”Ne jucăm,colorăm și muzică învățăm!”- muzică instrumentală-pian.
- • Sălile de grupă sunt amenajate pe centre de interes:
- o Biblioteca-cărți cu imagini și povești, jetoane, pliante, puzzle, caiete, creioane
- o Știință-jocuri matematice, cărți matematice, material individual, cifre
- o Construcții-jocuri diferite, lego, cuburi, domino
- o Artă-hârtie, foarfeci, lipici, materiale din natură, materiale reciclabile, culori, pictură, pensule, creioane colorate, planșete, plastilină
- o Jocuri simbolice-trusă de doctor, set bucătărie, păpuși, mobilă pentru păpuși, etc.
PERSONALUL DIDACTIC
În fiecare an, prin pregătirea didactică de specialitate a educatoarelor noastre, dar mai ales prin căldură sufletească şi disponibilitate, instituţia noastră oferă copiilor un climat psiho-afectiv sigur, o educaţie morală cu totul deosebită şi ocrotire, un început de drum care va sta la baza formării umane şi civice a viitorului lor.
Copilul este pregătit pentru şcoală şi viaţă, asigurându-i o educaţie de calitate bazată pe inovaţie şi pe diversificare şi învăţându-l să devină un preşcolar model.
An de an este îmbunătăţită baza materială a grădiniţei astfel încât să fie asigurate spaţiul şi materiale didactice conform cerinţelor curriculare.
Grădiniţa dispune de un spaţiu destinat jocurilor şi activităţilor în aer liber cu spaţiu verde, care este prevăzut cu aparate de joacă specifice vârstei copiilor.
Un criteriu foarte important, pe care îl avem în vedere atunci când formăm grupele, ţinem cont de nivelul de vârstă al copilului. Astfel, la Grădiniţa ”Edustar” sunt 10 copii la o grupă,iar grupele sunt omogene din punct de vedere al vârstei:
- • grupa mică: 3 – 4 ani
- • grupa mijlocie: 4 – 5 ani
- • grupa mare: 5 – 6 ani
VIZIUNEA GRĂDINIŢEI
Grădiniţa Edustar dorește ca fiecare copil să se dezvolte liber, integral și armonios, să dobândească cunoștințe, capacități și atitudini necesare activității viitoare în școală și societate, să le formeze un comportament tolerant, care să stimuleze repectul, înțelegerea și să-i implice în acțiunile comunității.
MISIUNEA GRĂDINIŢEI
Grădinița Edustar în parteneriat cu părinții și alte instituții publice,au ca obiectiv o educație excelentă,pregătind și instruind preșcolarii în vederea unei dezvoltări holistice.
Valorile promovate de colectivul educaţional sunt:
Calitate şi profesionalism
Comunicare
Spirit de echipă
Creativitate şi realism
Integritate
Responsabilitate
Implicare
Toleranţă
Spirit civic
Incluziune şi integrare